Ik gaf laatst een training en daar ging het gesprek over de toegevoegde waarde van denken versus voelen. ‘Alle organisaties zijn rationeel, met voelen kunnen zij niks’, riep een van de deelnemers. Het werd een interessant gesprek…

Wat heb ik genoten van het afgelopen jaar. Ik heb de leukste baan van heel Nederland! En wat is ondernemen soms ook een klus. En dan met name als het gaat over het maken van keuzes…in mijn geval.

Soms zijn er momenten in een bepaalde context dat iets niet helemaal goed voelt of lijkt. En kun je er niet helemaal bij. Wat creëert dat gevoel? Tijd om je eigen waarden eens onder de loep te nemen. Want misschien zit daar de sleutel wel. Jouw waarden. Een meer dan belangrijk fenomeen dat jou drijft in de keuzes die je maakt, in wat jij belangrijk vindt. Bewust en onbewust toetsen we de situaties en mensen om ons heen…

Onlangs had ik een cliënt in mijn praktijk. ‘Wat is de voor mij juiste loopbaanrichting,’ was haar vraag. Als het over werk ging, dan bruiste ze van ideeën, beelden en creativiteit. Maar het was ook veel, er was twijfel en er waren misschien wel teveel richtingen te verkennen? Tijd voor Walt Disney! Walt Disney had zijn eigen manier om tot de meest fantastische, succesvolle cocepten te komen. Maar hoe deed hij dat? Hieronder zie je een model. Hoe…

Je kent de uitspraken vast wel: ‘ik zit alleen maar in mijn hoofd’, ‘het gaat me aan het hart’ of ‘dat ligt me zwaar op de maag’. Een onbewuste verwijzing naar een van jouw drie breinen. Via de mBIT techniek breng ik je in contact met deze drie breinen. Op zoek naar jouw eigen wijsheid! Sinds eind oktober ben ik gecertificeerd mBIT coach. Dit is een coachingstechniek, waarbij je je verbindt met je hoofd, hart en buikbrein. Om…