Als je me echt zou kennen…

We kennen het allemaal wel, het dragen van maskers. Het moment dat je je net even anders voordoet dan je bent. Soms bewust en vaak ook onbewust.

Stef Bos schrijft het volgende in een van zijn liedjes:

Hoeveel masker

Moet je dragen

Hoeveel mensen

Moet je zijn

Hoeveel levens

Moet je leven

Om op een dag

Jezelf te zijn

Als kind

Als klein kind leren we dat sommige dingen die we doen succesvol zijn en sommige dingen ook niet. Dat is bepalend voor hoe we ons gaan gedragen. We willen ten diepste gezien en gehoord worden en dat er van ons gehouden wordt. Daar doen we dan ook alles voor. We stemmen ons af op de omgeving.

Daarnaast komen we tijdens ons leven allerlei situaties tegen en we hebben allerlei ontmoetingen met mensen. Ook dat vormt ons. De gedachten over situaties en contacten met mensen bepalen onze overtuigingen. Over onszelf, over anderen en de wereld. En dat is voor iedereen uniek.

Wie ben jij?

Waar ben jij in gaan geloven over wie je bent? En wat ben je nog meer dan dat? Wat geloven anderen over jou? En klopt dat met jouw beeld? Uiteindelijk zijn het allemaal gedachtespinsels, concepten over jezelf en anderen. En daar zit jouw invloed!

Neem eens een moment van stilte en vraag jezelf dan eens af wie jij wilt zijn in dot leven. En hoe draag je dat momenteel uit naar jezelf en anderen toe? Waar mag jij voor jezelf nog meer voor jezelf gaan staan? En waar gaat dat als vanzelf?

Op nieuwe ontmoetingen met jezelf, heb een fijne dag!

Liefs, Marieke