Gebruik je drie breinen: hoofd, hart en buik (mBraining)

Je kent de uitspraken vast wel: ‘ik zit alleen maar in mijn hoofd’, ‘het gaat me aan het hart’ of ‘dat ligt me zwaar op de maag’. Een onbewuste verwijzing naar een van jouw drie breinen. Via de mBIT techniek breng ik je in contact met deze drie breinen. Op zoek naar jouw eigen wijsheid!

Sinds eind oktober ben ik gecertificeerd mBIT coach. Dit is een coachingstechniek, waarbij je je verbindt met je hoofd, hart en buikbrein. Om zo tot diepe inzichten te komen in jouw unieke verlangens, mogelijkheden, identiteit en richting. En een optimale samenwerking tussen deze drie breinen te creëren. Ik hoor vaak dat mensen zo in hun hoofd zitten. Wat er mogelijk wordt als je je andere breinen aanspreekt op waar zij voor bedoeld zijn, is enorm.

Elke brein zijn unieke talent

De techniek komt uit Australië en is nog relatief nieuw in Nederland. Grant Soosalu en Marvin Oka hebben neurowetenschappelijk onderzoek gecombineerd met de wijsheid van aloude stammen en religies. Daaruit is te concluderen dat wij drie neurale netwerken hebben: in ons hoofd, ons hart en in onze buik. Deze neurale netwerken zijn in staat informatie op te slaan, te reflecteren en te leren. Hier is dus een schat aan informatie voor je weggelegd.

Elk brein heeft zijn eigen talent. Zo is het hart gericht op jouw verlangens, op dat wat jij belangrijk vindt, je emoties en gevoelens (compassie voor jezelf en anderen). Je hoofd richt zich op opties en mogelijkheden, geeft betekenis (jouw creativiteit). Je buik tenslotte staat voor wie jij daadwerkelijk bent, jouw kernidentiteit, gaat over je grenzen en in beweging komen (moed en lef).

Kom in contact met je breinen

Op weg naar jouw gewenste situatie, merk je soms dat je vastloopt. Of je nou teveel in je hoofd zit, je jouw onderbuikgevoel niet volgt of je verlangens niet uit durft te spreken, er kan van alles spelen waarom jouw doel ver weg lijkt. Iets blokkeert je, maar wat?

Ik kijk met jou naar jouw patroon hierin. Hoe loop jij vast? Dat geeft informatie over hoe jij jouw breinen inzet. En nog beter kunt inzetten. Middels deze techniek neem ik je mee naar jouw binnenwereld in contact met jouw breinen. Dit gaat je bijzondere inzichten geven en vertrouwen in jouw keuzes. Vanuit optimale verbinding tussen hoofd, hart en buik ontstaat jouw eigen wijsheid en de flow waar ik je graag mee in contact breng.

© 2018 Marieke van Beek
Flow Force – contact