Maak een plan: doe als Disney!

Onlangs had ik een cliënt in mijn praktijk. ‘Wat is de voor mij juiste loopbaanrichting,’ was haar vraag. Als het over werk ging, dan bruiste ze van ideeën, beelden en creativiteit. Maar het was ook veel, er was twijfel en er waren misschien wel teveel richtingen te verkennen? Tijd voor Walt Disney!

Walt Disney had zijn eigen manier om tot de meest fantastische, succesvolle cocepten te komen. Maar hoe deed hij dat? Hieronder zie je een model.

ff-disney

Hoe het proces werkt

Als eerste stapte hij letterlijk in de kamer van de Dromer…hij droomde over zijn ideeën, brainstormde over de meest geweldige concepten, maakte zijn ideeën visueel en zag het helemaal voor zich!

Dan stapte hij in de kamer van de Realist…wat moest er allemaal gebeuren om zijn wilde plannen te realiseren. Wie had hij nodig, waar moest hij beginnen? Kortom, hij maakte een concreet plan.

Tenslotte stapte hij in de laatste kamer, de kamer van de Criticus…hij nam zijn ideeën en plannen eens goed onder de loep. Wat waren de risico’s en wat ontbrak er nog in het geheel?

Proces opnieuw

Het geheel overziend…begon hij het hele proces opnieuw. Totdat de Criticus zweeg en instemde. Walt Disney wist dat hij goud in handen had en we kennen allemaal zijn successen.

Inspiratie voor jou

Met de cliënt heb ik dit model doorlopen. Op zoek naar het verbinden van alle ideeën en talenten naar de praktijk. Het gaf haar inspiratie en vertrouwen en haar eerste opdracht is een feit!

© 2018 Marieke van Beek
Flow Force – contact