Patronen, herken jij jouw patronen?

Denk je een eind op weg te zijn in je ontwikkeling, kom je ineens weer een oud patroon van jezelf tegen! Herkenbaar? Dat je zo blij bent dat je die onzekerheid niet meer ervaart en ‘plop’, daar is ie weer. Hoe werkt dat toch?

Ik kom zo mezelf ook echt nog weleens tegen. Dan ben ik helemaal in mijn flow, vol energie aan het werk als coach en (NLP) trainer en dan ineens overvalt het me. Een gevoel van onzekerheid. Terwijl ik juist in deze functies volledig in mijn kracht sta en weet dat dit de rollen zijn die me als een jas passen.

Gebeurtenis en emotie

Doorgaans is dit gevoel dat ineens opkomt gekoppeld aan eerdere gebeurtenissen die ervoor gezorgd hebben dat je een emotie aan dezelfde gebeurtenissen hebt gekoppeld, onbewust. Elke keer dat je in een zelfde situatie komt, ontpopt deze emotie zich, zoals bijvoorbeeld onzekerheid. We noemen dat een SEG, significant emotionele gebeurtenis.

Tijdlijn

Het is interessant te onderzoeken waar je de allereerste keer de koppeling gemaakt hebt tussen gebeurtenis en emotie, de rootcause noemen we dat binnen NLP. Middels tijdlijntherapie kun je via je onderbewuste terug naar die gebeurtenis. En kijken wat je daar te leren had, zodat emotie en gebeurtenis van elkaar losgekoppeld kunnen worden.

Stap naar balans en rust

Dat klinkt bijzonder, he. Herken je dat je soms in oude patronen schiet en wil je hier ene stap in maken? Zodat je meer rust, balans en vertrouwen zult ervaren? Neem dan vrijblijvend contact op voor een afspraak.

© 2017 Marieke van Beek
Flow Force – contact