Een spiegel voorgehouden door een paard

Paardencoaching. Heb jij er weleens van gehoord? Ik wel, maar ik had het nog nooit ervaren. Een mooie verbinding tussen mens en dier. Door middel van het paard krijg je inzichten in vragen waar je op dat moment mee worstelt.

Paarden zijn zeer gevoelige dieren, die continu zijn afgestemd op de ander. Want bij gevaar is het van belang te weten wie leidt en wie volgt en hoe de status van de groep is. Het zijn tenslotte prooidieren.

Afspraak paardencoaching

Tijdens mijn NLP Master opleiding liep ik iemand tegen het lijf die op die manier mensen coacht. ‘Wat bijzonder!’, jubelde het al in mij. We raakten in gesprek en voordat ik het wist hadden we een afspraak gemaakt. Ik zou een keertje langskomen voor deze ervaring van coachen.

En zo geschiedde. Op een frisse namiddag ging ik op pad, benieuwd wat de dag me zou brengen. We lunchten samen en het moment supreme kwam dichterbij. In de paardenbak maakten we een afzetting, waarna paard Truus en ik samen de ring zouden betreden.

Afspiegeling

Truus was wat onrustig, ik ook! Ze liep wat onrustig rond en ik stond nog buiten de ring, ook nog wat onrustig te zijn. Ze keek me aan, ik haar en we dachten beiden hetzelfde (aanname☺). Wat doe ik in deze afzetting, wat een beperking! En Truus deed wat ik ook gedaan zou hebben. Ze nam een aanloop en sprong! Over de omheining, op naar de vrijheid. Het raakte me diep. Ik zeg altijd dat ik niet van hokjesdenken houd. Nu doorleefde ik voor het eerst heel intens hoe dat bij me hoort. Niet meer en niet minder.

Truus gaf me ook terug welke rust er achter mijn onrust zit die ik regelmatig ervaar. Wat een mooie spiegel en inzichten kreeg ik die namiddag.

Welke spiegel zou jij jezelf cadeau willen doen? Schrijf dat eens op en sta daar eens bij stil. Fijne dag!

© 2015 Marieke van Beek
Flow Force – contact