Alle emoties mogen er zijn!

Ik kan je verzekeren, ik heb er veel! Jij vast ook. Bewust of onbewust zeggen we de hele dag vanalles tegen onszelf, over onszelf. Gekoppeld aan mijn werk als manager kwam ik er laatst ook weer eentje tegen.

Want als manager moet (!) je altijd professioneel zijn, het goede voorbeeld geven, de volwassene zijn in een gesprek, de leiding nemen, en je emoties niet de overhand geven. Althans, dat was mijn plaatje van voor moment X.

Boos op de ander

Ik had overleg. En heel eerlijk, al een tijdje sluimerde er een lichte irritatie in mij naar een collega. Ik vond hem niet zijn verantwoordelijkheid nemen, teveel gericht op zijn eigen takenlijstje en teveel stampvoetend als een klein kind rondlopen. Dat had ik overigens niet geuit nog…Tijdens het overleg zag ik hetzelfde gedrag naar voren komen en wat deed ik? Ik werd boos, heel boos. Ik was er klaar mee en heb dat op een zeer expliciete manier geuit. Hij ook boos, kortom, niet een overleg om met plezier aan terug te denken.

Boos op mezelf

Na het overleg ging de boosheid door, nu op mezelf gericht! Want wat had ik me laten gaan, dat doe je toch niet. Waar was mijn overtuiging ‘je emoties niet de overhand geven’ gebleven? De boosheid sloeg na een nachtje slapen om in een lichte verwondering. Want heel eerlijk, het luchtte op. Ik was eigenlijk ook wel een beetje trots dat ik mijn grenzen had aangegeven. Misschien iets te extreem, dat geef ik toe.

Een ander perspectief

En een klein wonder, vanuit mijn perceptie, gebeurde. Want mijn collega kwam die dag naar me toe, bood zijn excuses aan en gaf aan dat ik gelijk had en hij wat te doen had. Mijn boosheid had dus effect, wellicht meer dan dat ik in mijn professionele ‘ik mag geen emoties tonen’ overtuiging bereikt zou kunnen hebben.

Kortom, na moment x heb ik geleerd dat emoties tonen heel prima is. En wacht ik niet meer af en kan ik mijn emotie eerder benoemen en vooral voelen als ’t voor mij niet oké is. Het geeft mij en de ander ruimte voor een gesprek.

Benieuwd welke overtuigingen jouw inzicht hebben gegeven het afgelopen jaar.

© 2015 Marieke van Beek
Flow Force – contact