Een blinde vlek van wereldklasse!

‘Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg’! Een uitspraak van een van de NLP trainers waar ik veel van heb geleerd. Wat een wijze uitspraak. En zo waar! Ga maar eens bij jezelf na. Kies een voorbeeld waar je vastliep en iets anders uitprobeerde. Was er een verschil? Vast wel!

Voor de Master NLP studie is een van de belangrijkste opdrachten de modelleeropdracht. Je kruipt in de huid van iemand die je bewondert en analyseert tot op het bot hoe diegene denkt, voelt en doet. Welke overtuigingen heeft diegene, welke strategie wordt ingezet? Waardoor je leert begrijpen waar een talent door is ontstaan. Met als ultieme doel dit je zelf ook zo eigen te maken, dat ook jij dit talent kunt ontwikkelen en toepassen.

Ultieme voorbeeld

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik iemand niet snel bewonder. Dat hield me wel even uit mijn slaap, want wie wordt dan jouw ultieme voorbeeld en waarin? Eureka, een helder moment! Ik zat in een fase van huis kopen, verkopen en wat is dat een talent dat je van pas komt: onderhandelen. En wie is daar voor mij briljant in: mijn zwager!

Zo geschiedde. Mijn zwager vulde vooraf vragenlijsten in, ik heb hem geinterviewd over zijn onderhandelingsvaardigheden. Hij vond het zelf heel normaal. Overigens kenmerkend voor de blinde vlek van je eigen talent! Maar toen kwam mijn eigen blinde vlek ineens tot bloei…Op een x moment zegt hij: ’Vooraf bereid ik me altijd goed voor.’

Voorbereiding

Voorbereiden, ik bereid eigenlijk vrijwel nooit iets voor bedacht ik me. Wat een rust daalde er over me heen. Natuurlijk, voorbereiding is het halve werk! Die uitspraak kende ik wel, maar paste dit nooit toe. Je denkt nu waarschijnlijk, wat een inkopper. Nou, misschien is jouw blinde vlek wel eenzelfde inkopper als deze. Ik daag je uit met mij het gesprek aan te gaan en wie weet waar we op uit komen!

© 2015 Marieke van Beek
Flow Force – contact

[fbshare url=”https://www.facebook.com/Flow-Force-1592653857664908/” type=”button” float=”left”]