Laat je je leiden door angst of door vertrouwen?

De feedback van mijn eerste coach, alweer een dikke zeven jaar geleden. Ik hoor het haar nog zeggen. Het was weer de zoveelste keer van twijfel. Wat wil ik later worden?

Ik wist wat ik nu had. Een prima baan, salaris, leuke collega’s. Ik had het best goed voor elkaar. En toch voelde ik onrust, was dit het dan? Word ik hier echt blij van? Zeur ik mezelf niet teveel aan mijn hoofd en is het niet allemaal wat overdreven en moet ik niet gewoon tevreden zijn?

In beweging

Iets in mij wist dat het tijd was voor beweging. En eerlijk, ik vond het eng. Want weten wat je hebt, is best prettig. De angst voor het onbekende? Nee, de angst om voor mezelf te gaan staan en voor mezelf te kiezen, vanuit vertrouwen. Dat vond ik eng.

Mijn coach zat raak met haar opmerking, want de angst hield me tegen, terwijl het vertrouwen naar me lonkte. Ik heb ja gezegd tegen mezelf, ja tegen de beweging en ja tegen de nieuwe weg die ik in mocht slaan.

Nieuwe stap

Tegen mijn werkgever heb ik gezegd dat het tijd was voor een nieuwe stap en tijd was om te gaan. Nog geen andere baan, nee, dat niet, maar met een berg vertrouwen op zak ging ik de wereld weer verkennen. En dat voelde vrij, onafhankelijk en stoer.
En als er een stemmetje kwam dat zei: ‘Doe eens normaal, je zegt je baan toch niet zomaar op,’ zei ik vastberaden terug: ‘Nee, ik zeg mijn baan niet zomaar op, ik weet dat er een nieuwe baan op me wacht, heb me goed voorbereid en ben niet impulsief, ik weet dat ik mag vertrouwen op deze stap.’

Eigen coachingspraktijk

Wat ben ik blij dat ik op dat moment een coach vond, die me begreep, bij me aansloot en me uitdaagde om verder te kijken, denken en voelen dan ik van mezelf uit deed. Wat een prachtig beroep. Een zaadje was gepland, onbewust, nog niet klaar voor rijping op dat moment.
Nu is het daar, mijn eigen coachingspraktijk en de wens van eenzelfde betekenis te kunnen zijn als mijn eerste coach voor mij was.

© 2015 Marieke van Beek
Flow Force – contact

[fbshare url=”https://www.facebook.com/Flow-Force-1592653857664908/” type=”button” float=”left”]