Doe mij maar een dosis Focus!

Focus. Het is een prachtig woord wat mij betreft. Want het geeft voor mij aan dat je weet wat je wil, dat je je doel helder hebt en richting geeft aan wat jij belangrijk vindt. Het is gewoon een kwestie van focus aanbrengen en je flow kan beginnen. Maar is dat wel zo makkelijk?

Ik vind het nog niet altijd zo gemakkelijk. Een van mij grote talenten en voor mij tegelijkertijd uitdaging, is dat ik zoveel dingen leuk, interessant en geweldig vind. Zo kan ik helemaal opgaan in dieren, word ik helemaal gelukkig van het bezig zijn met mijn vak, wil ik mijn vrienden het liefst zo vaak mogelijk zien en heb ik ook nog een stoffige bucketlist, weggestopt in mijn laptop.

Teveel op de agenda

Maar vooral toegespitst op werk wordt het me soms teveel. Want wat geniet ik ervan om mensen te inspireren tijdens het geven van trainingen en workshops. Wat vind ik het fijn om tijdens coaching mensen andere perspectieven en mogelijkheden te laten zien. En wat vind ik het leuk om nieuwe ideeën uit te werken, een leidinggevende rol te hebben of juist de menskant in organisaties prominent op de agenda te zetten. Mijn elevator pitch….duurt een half uur zoals je begrijpt…!

Met een profiel als ik focus aanbrengen. Ik dacht, is dit überhaupt wel voor mij weggelegd? Aha, een beperkende overtuiging zegt een stemmetje in mij! Want als ik dat daadwerkelijk ga geloven, is dat mijn waarheid en gaat mijn energie ernaartoe. En wordt focus een bijzonder knappe uitdaging. Dus wat dan wel?

Op zoek naar mijn kern

Ik ben voor mezelf op zoek gegaan naar mijn missie en mijn kern. Een niveautje hoger dan het wat en hoe. Naar het waarom! Daar zat voor mij de verbindende schakel om bij mijn focus uit te komen. En dit kwam er voor mij uit: Energie laten stromen.

Daar komt mijn naam Flow Force ook vandaan, al had ik dat in het najaar van 2014 nog niet zo door, de naam was er ineens. Mijn onderbewuste wist het allang. Nu ikzelf nog. Eigenlijk heel bijzonder nu ik dit zo opschrijf. Als de energie stroomt, bij mezelf en bij anderen, geeft me dat een diep gevoel van rust, ontspanning, verbinding en positieve energie. Daarom ga ik daar vrijwel altijd naar op zoek.

Eigen focus

Voor mij was dit nodig om mijn focus aan te scherpen. Voor jou heeft focus misschien een andere betekenis. Misschien heb jij een hele andere vraag over focus. Er zijn vele manieren om focus aan te brengen. In onze workshop van 25 maart gaan we op diverse manieren met het thema aan de slag. En ik kan je zeggen, focus geeft rust, geeft overzicht en een heerlijke energie!

Energieke groet, Marieke

 

© 2017 Marieke van Beek

Flow Force – contact