Keuzes maken: een gesprek tussen hoofd en hart

Wat waren de afgelopen maanden bijzonder. Bijzonder omdat ik de keuze heb gemaakt me te storten in het ondernemerschap. Volg je hart! Ja, dat is makkelijk gezegd, ik heb mijn hoofd dus ook gevraagd me te helpen. En samen brachten zij me in de actie!

Ik kwam erachter, door heel erg mijn gevoel en hart te laten spreken, dat het tijd was om de stap te zetten naar het ondernemerschap. Ik droomde al jaren van mijn eigen coachingspraktijk en er waren steeds genoeg redenen om dit niet te doen. Het is nogal een stap! Want wanneer ging ik mezelf een goede coach vinden en er zijn er toch al zoveel, waarom hoor ik daar ook bij? En hoe ga ik dat allemaal organiseren? En ga zo maar door…

Herkenbaar dat het maken van keuzes niet altijd makkelijk is en je enorm kunt vastlopen?

 • Geef het de aandacht die het verdient, stop het niet weg
 • Neem de tijd, haastige spoed…
 • Kijk vanuit verschillende brillen naar je opties:
  * Voelen: wat voelt als beste keuze?
  * Denken: wat zegt je verstand daarover? Wat betekent dit concreet?
  * Doen: wat heb je te doen om de keuze tot realisatie te brengen?
 • Onderzoek waar de verschillende stemmetjes in je hoofd over gaan. Welke betekenis ze hebben en wat je wellicht nog mag aangaan met jezelf.
 • Volg je eigen pad als je weet waar je naartoe wil. Feedback van anderen is fijn en welkom en verbreedt je manier van kijken. Het blijft jouw pad!

 

Proces

Ik heb het proces als erg waardevol ervaren. Ten eerste omdat ik mezelf niet heb weggecijferd en naar mezelf heb geluisterd. Ten tweede omdat ik ook weer veel leerde over mezelf. Ging het me lukken me niet te laten leiden door de ‘beren op de weg’ van mezelf en van anderen?

Inmiddels is, sinds begin dit jaar, mijn eigen praktijk een feit, geniet ik van de gesprekken die ik voer en draag ik bij aan de persoonlijke ontwikkeling van mensen. Op mijn eigen wijze, met wie ik ben. Op zoek naar jouw flow!

Ik bruis van ideeën, concepten en heb zin in mijn nieuwe avontuur. Lees hierover meer in de nieuwsbrief. Tot gauw!

© 2016 Marieke van Beek
Flow Force – contact