Organiseer het zelf! ‘Bezint eer ge begint’ met de teamanalyse

Zelforganisatie is een prachtige manier van werken binnen organisaties. De implementatie is echter vaak een hele klus. Veel organisaties ontdekken gaandeweg wat wel en niet werkt. Wat kan helpen in een gerichte aanpak?

Een teamanalyse!

Wanneer je weet waar een team staat, kun je gericht faciliteren in de teamontwikkeling. Indra Schalk en ik hebben een vragenlijst ontwikkeld, die dat voor je meet. De vragenlijst kan meerdere malen worden ingezet om de teamontwikkeling over de tijd heen inzichtelijk te maken en om hieraan gericht sturing te geven. Met een rapport op maat heb je als team en organisatie vanaf dat moment zicht op de gewenste team-ontwikkelingsactiviteiten.

Maar er komt meer bij kijken. Zelforganisatie is een samenspel en afstemming tussen team, leiding en staf. Vanuit de rol van de leidinggevende is het van belang te weten welke managementstijl aansluit bij de ontwikkelfase van het team. Voor stafafdelingen hoe zij de verdeling van verantwoordelijkheden en activiteiten kunnen afstemmen.

Benieuwd wat onze teamanalyse inhoudt?

Nieuwsgierig hoe je als organisatie dit instrument maximaal kunt benutten om de door jou gewenste stappen te zetten? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek. Overigens kunnen we instappen op alle niveaus van ontwikkeling; maatwerk staat voor ons voorop!