Persoonlijke coaching

Regelmatig krijg ik de vraag hoe ik werk als coach en met welke vragen mensen bij mij komen. En wat voor mensen zijn dat dan? Ik vertel je daar graag over!

In mijn praktijk ontmoet ik jong en oud, mannen en vrouwen en zie ik allerlei functies langskomen, van manager tot marketeer, van engineer tot docent en van ICT specialist tot (ambulant) begeleider. En meer. Eén ding hebben zij gemeen. Zij lopen vast op een vraagstuk en het lukt maar niet hier zelf een oplossing voor te vinden. Dat wat ze graag willen bereiken, stagneert. En daar mag verandering in komen!

Thema’s

Welke thema’s zijn dat dan zoal. Nou, bijvoorbeeld de volgende:

  • Balans werk- privé
  • Burn-out en stress klachten
  • Grenzen leren herkennen en aangeven
  • Bepalen volgende loopbaanstap
  • Beperkende overtuigingen aanpakken
  • Leiderschapsontwikkeling
  • Meer vanuit gevoel handelen
  • Emoties leren uiten
  • Vertrouwen, rust en kracht hervinden

En zo heb je natuurlijk allemaal je eigen thema waar jij stappen in wilt zetten. Voor meer ruimte, vrijheid en het leven leven zoals jij dat wilt.

Leerdoel als uitgangspunt

Als coach zijn jouw leerdoelen het uitgangspunt. De leerdoelen stellen we samen vast in een intakegesprek (kosteloos). Tijdens het coachingstraject werk ik niet volgens een standaard programma, maar werk ik intuïtief, aan de hand van jouw verhaal en inbreng, en zet ik in wat er op dat moment nodig is.

Ik ga op zoek naar informatie die jij nog niet hebt over jezelf. Welke onbewuste sturing is actief, welke patronen en dynamieken vanuit het systeem zijn bijvoorbeeld aanwezig en vanuit welke andere perspectieven kun je kijken naar jouw situatie? Wat houdt je tegen en wat heb je nodig om jouw doelen te bereiken?

Manier van werken

In mijn manier van werken ga ik ervan uit dat jij alle hulpbronnen in je hebt en ik zal dan ook vooral vragen stellen, zodat jij je met jouw wijsheid kunt verbinden. En je eigen antwoorden vindt. Mijn vragen stel ik ook om jouw huidige manier van denken en doen een beetje los te schudden. Zo ontstaat er ruimte voor verandering.

De interventies, die ik tijdens het traject inzet, zijn gebaseerd op mijn psychologie achtergrond, NLP invalshoeken (hoe geef ik de wereld aan mezelf weer en wat is het effect op mijn gedrag), mBIT (verbinden hoofd, hart en (onder)buik) en systemisch waarnemen middels opstellingen.

Eigen verantwoordelijkheid

Uiteindelijk gaat het erover dat jij de verantwoordelijk neemt voor anders denken, anders voelen en anders doen. Dat is de sleutel tot succes. En dat vraagt om daadkracht en lef. Ik ben jouw spiegel in een aantal gesprekken en laat zien hoe jij doet wat je doet en wat het effect daarvan is. En welke strategie past bij dat wat jij wilt bereiken.

Wil jij stappen zetten in je ontwikkeling en ben je op zoek naar een coach die persoonlijke ontwikkeling en -verdieping opzoekt en laat ervaren dat dit gepaard gaat met plezier, neem dan contact met me op voor een afspraak.