Profiteert jouw organisatie al van de voordelen van zelforganisatie?

ff-header-hrtraining

Zelforganisatie is een ‘hot’ item. Dat is niet voor niets. Organisaties, die zijn ingericht naar deze principes, profiteren van meer ondernemerschap in hun organisatie, teams tonen meer verantwoordelijkheid en meer betrokkenheid.

De uitdaging voor veel organisaties is het implementeren en borgen van zelforganisatie. Daarbij is zelforganisatie een middel om organisatiedoelen te bereiken, geen doel op zich.

Als arbeids- en organisatiepsychologen zijn Indra Schalk en ik geïnteresseerd in dit onderwerp. Als voormalig manager HR & Ontwikkeling ben ik zo’n drie jaar geleden binnen Humanitas DMH gestart met het bepalen van de richting voor zelforganiserend werken en het inrichten van teams naar deze principes. “Zelforganisatie is een andere manier van denken, werken en samenwerken; niet voor niets wordt hierbij gesproken over cultuurveranderingen die vaak jaren in beslag nemen”.

Ook Indra, werkzaam als zelfstandig organisatieadviseur, is de afgelopen jaren bezig met dit onderwerp. Binnen verschillende organisaties, waaronder ook Humanitas DMH, heeft zij de afgelopen periode onderzoek verricht naar managementstructuren en –stijlen, die aansluiten bij de ontwikkeling naar zelforganisatie. “Een interessante uitkomst is dat leiding een belangrijke succesfactor is bij het slagen van zelforganisatie.”

Samenwerking

Samen hebben wij onze krachten gebundeld en werken reeds geruime tijd samen in de begeleiding van organisaties naar een succesvolle implementatie en borging van zelforganisatie. Wil je meer hierover weten, neem dan contact met ons op!

“Een krachtige samenwerking van arbeids- en organisatiepsychologen met de voordelen van expertise op zowel inrichtingsadviezen als implementatie-ervaring.”

Neem contact met mij op

Bel voor een afspraak naar Flow Force, coaching in Helvoirt en omstreken, 06-44312635. Of vul het contactformulier in. We reageren binnen 24 uur op.